Penta Gorila

Penta žádá zničení nahrávek v kauze Gorila. 8. 12. 2018, 9:55 - Bratislava. Ivan Vilček, Právo. Finanční skupina Penta požádala slovenský úřad speciální prokuratury, aby se nahrávkami z úplatkářského skandálu Gorila z roku 2011 vůbec nezabývala. V pátek večer o tom informoval Denník N. Po vypuknutí kauzy gorila. Penta současně věří, že v Česku ji kauza nepoškodí. Poprvé dolehla Gorila na Pentu na přelomu let 2011 a 2012. Tehdy se na veřejnost dostaly údajné přepisy odposlechů slovenské tajné služby SIS, která nahrávala Haščáka během jeho schůzek v konspiračním bytě v Bratislavě v letech 2005 a 2006 Penta také upozornila, že slovenský ústavní soud v roce 2012 prohlásil postup SIS za nezákonný. Související Průlom v kauze Gorila. Slovenská policie našla u Kočnera nahrávky odposlechů které se bývalý slovenský generální prokurátor Dobroslav Trnka snažil Haščáka kvůli kopii nahrávky z kauzy Gorila vydírat

Penta zásadně odmítá veškerá nařčení z nezákonného jednání obsažená v materiálu Gorila a považuje je za zcela účelová. Mají za úkol pošpinit její dobrou pověst a diskreditovat osoby, které jsou v těchto dokumentech uvedeny, přičemž za současnou podobou jejich zveřejnění Penta vidí snahu ovlivnit předčasné. The Gorilla case. Documents labelled Gorilla and Gorilla 1, which appeared online in December 2011, resemble secret service records. These documents describe the outcome of the tracking put on Jaroslav Haščák, head of the Penta financial group, which took place in 2005 and 2006 Na trhu je skupina Penta od roku 1994 a rozrostla se po celém středoevroém regionu. Penta tvrdí, že je jedním z největších zaměstnavatelů v tomto regionu s 46 000 pracovními místy. V roce 2019 byl čistý zisk skupiny 265 milionů eur. Pobočky má v Bratislavě, Varšavě, ale i v Praze v budově Florentina u Masarykova nádraží Kauza Gorila je slovenský politický skandál, který začal únikem tajného dokumentu Slovenské informační služby s krycím názvem Gorila na veřejnost v prosinci 2011. Dokument popisuje podrobnosti údajných rozhovorů mezi spolumajitelem Penta Investments Jaroslavem Haščákem a předními politiky v letech 2005 a 2006 a upozorňuje na podezření z korupce

Penta žádá zničení nahrávek v kauze Gorila - Novinky

Kauza Gorila je slovenská politická kauza, ktorá sa prevalila uniknutím tajného dokumentu s krycím názvom Gorila zo Slovenskej informačnej služby na verejnosť v decembri 2011. V spise zverejnenom na internete sa nachádzajú informácie o odpočúvaní Jaroslava Haščáka, šéfa investičnej skupiny Penta, počas rokov 2005 a 2006. Spis obsahuje prepisy údajných Haščákových. Jaroslav Haščák z Penta Investments a osobný tajomník Roberta Fica František Határ hovoria na nahrávke Gorila o dare, ktorý chce Haščák poslať Smeru, ale nar.. Spis s krycím názvem Gorila obsahující přepisy údajných odposlechů slovenskou tajnou službou z let 2005 a 2006, který byl zveřejněn na internetu necelé tři měsíce před volbami, poukazuje na úzké propojení slovenské politiky s podnikateli z česko-slovenské finační skupiny Penta, jejímž hlavním akcionářem řídícím.

25. 01. 2012 Penta introduces Florentinum - Prague's largest office building; 18. 01. 2012 Penta statement to the Gorila case; 2011. 19. 10. 2011 ZSNP awarded the ENVIRO OSCAR for remediation of sludge basin; 18. 10. 2011 Penta acquires 80% share in Masaryk Station Investment; 13. 10. 2011 Vision 2025: Defendants successful again, this time. Penta nekalé jednání v případu od začátku popírá. Haščák také nedávno svědčil u soudu s podnikatelem Marianem Kočnerem, který čelil obžalobě z objednání vraždy novináře Jána Kuciaka. U Kočnera totiž policie zajistila v roce 2018 nahrávku z odposlechů z Gorily, které do médií unikly loni

Šéfa Penty na Slovensku znovu tíží skandál s odposlechy

Někdo poslal slovenským médiím 39 hodin záznamu ke Gorile

Penta obvinění Haščáka i policejní zásah potvrdila a označila je za neopodstatněné. Případ patrně souvisí s únikem nahrávek z odposlechů v dosud nevyšetřené korupční kauze zvané Gorila, která se týká podezření z uplácení vysokých slovenských politiků a úředníků Pentou v letech 2005 a 2006 Slovenská premiérka Iveta Radičová (SDKÚ-DS) se setkávala se zástupci investiční skupiny Penta. Na otázku, zda jednala přímo s podnikatelem Jaroslavem Haščákem (často zmiňovaným ve spise Gorila) u sebe doma, jak to v neděli (29.1.) naznačil její předchůdce na postu Robert Fico (Smer-SD), však teď přímo neodpověděla PENTA INVESTMENTS LIMITED, skrátene Penta, je cyperský podnik (jeho právna forma je podobná slovenskej spoločnosti s ručením obmedzeným), ktorý bol založený v roku 1999 resp. 2005 (podrobnosti pozri nižšie), a ktorý spravuje investičné portfólio cyperskej holdingovej spoločnosti PENTA HOLDINGS LIMITED.Pôvodne sa vyvinul zo slovenského podniku založeného v roku 1994 Penta v reakci na informace o úniku nahrávek z kauzy Gorila do médií v prohlášení uvedla, že slovenský ústavní soud už v roce 2012 údajnou akci SIS pod názvem Gorila označil za nezákonnou. Tvrdila, že s nahrávkami je nezákonně manipulováno a že je nepovažuje za důvěryhodné. Jejich obsah proto nehodlá komentovat

Stanovisko Penty ke kauze Gorila - Penta Investment

1. ding many of the highly corrupt 1990s
  2. antnímu postavení nedostala nekalými praktikami. Tady se před třinácti lety Slovensko prodalo Pentě a Haščákovi, konstatoval zdravotnický odborník slovenské strany Spolu Oskar Dvořák na Facebooku. Podle šéfa téže strany je stav, kdy finanční skupina.
  3. istrovi vnitra povinnost informovat poslance o stavu vyšetřování kauzy Gorila. Napsal to v neděli server listu Sme

Restart kauzy Gorila vystavil investiční skupinu Penta u slovenských sousedů do ohniska politických půtek. Část opozice začala připravovat návrhy zákonů, které by Pentu omezily ve zdravotnickém a mediálním byznysu. Pro legislativní návrhy se vžilo pojmenování lex Haščák podle spolumajitele Penty a jednoho z aktérů Gorily Jaroslava Haščáka Korupční aféra vypukla na konci roku 2011, kdy na internet unikly dokumenty s názvem Gorila. Popisují korupci v letech 2005 a 2006 za vlády tehdejšího premiéra Mikuláše Dzurindy finanční skupinou Penta, která za to podle tisku získala vliv na privatizaci a na chod některých podniků Odpůrci Letiště Vodochody: vznáší se nad námi stín gorily jménem Penta Starostové obcí v okolí letiště Vodochody, kteří dlouhodobě vystupují proti záměru firmy Penta rozšiřovat tamější letiště, upozorňují na účast této slovenské firmy v korupční kauze gorila a žádají premiéra o prošetření její činnosti v ČR Gorila, respektive Penta ohrožuje i novou slovenskou vládu . 11.04.2012 12:05 . Čerstvý slovenský ministr hospodářství musí vysvětlovat svoje kontakty s finanční skupinou Penta. Jeho pozici to ale zatím neohrožuje. Sám premiér Robert Fico, jehož vláda je v úřadu teprve týden, nepovažuje podnikatelskou minulost ministra za. Mýtus: Gorila je dôkazom, že daňoví poplatníci boli korupčnými praktikami okradnutí o stovky miliónov. Spisy Gorila žiadny takýto dôkaz neprinášajú. Naopak, v rozpore s realitou veľmi nepresným a zavádzajúcim spôsobom popisujú záujmy investičnej skupiny Penta v tzv. transakciách

Haščák of Penta detained and accused - spectator

1. istr hospodářství musí vysvětlovat svoje kontakty s finanční skupinou Penta. Jeho pozici to ale zatím neohrožuje. Sám premiér Robert Fico, jehož vláda je v úřadu teprve týden, nepovažuje podnikatelskou
  2. Aktualizované 4. 5. 2018 - tento rozhovor získal špeciálne ocenenie na Novinárskej cene, Cenu Zastavme korupciu - Bola by to zbabelosť, hovorí dnes už bývalý policajt Marek Gajdoš (37) o tom, prečo v roku 2012 neodmietol prácu šéfa tímu, ktorý vyšetruje najväčšiu korupčnú kauzu v histórii Slovenska. Z polície odišie
  3. 2. Mýtus: Gorila je dôkazom, že daňoví poplatníci boli korupčnými praktikami okradnutí o stovky miliónov. Spisy Gorila žiadny takýto dôkaz neprinášajú. Naopak, v rozpore s realitou veľmi nepresným a zavádzajúcim spôsobom popisujú záujmy investičnej skupiny Penta v tzv. transakciách. 3

Penta predvolala na dnešné súdne pojednávanie proti Denníku N reportérku Moniku Tódovú a pýtali sa na okolnosti, za akých sa spomína v spise Gorila. Pred iný.. Zverejnenie Gorily vyústilo do protestov po celom Slovensku, v ktorých ľudia žiadali odchod politikov spomínaných v spise z ich funkcií. Na internete zverejnený rozsiahly spis Gorila, ktorý opisuje ko rupciu a pozadie niektorých privatizácií štátnych podnikov, existoval už niekoľko rokov Penta obvinění Haščáka i policejní zásah potvrdila a označila je za neopodstatněné. Případ patrně souvisí s únikem nahrávek z odposlechů v dosud nevyšetřené korupční kauze zvané Gorila, která se týká podezření z uplácení vysokých politiků a úředníků na Slovensku Pentou v letech 2005 a 2006 Na druhého nejbohatšího Slováka Jaroslava Haščáka a jeho investiční skupinu Penta Investments, kterou spoluvlastní také český miliardář Marek Dospiva, se opět valí obří reputační problém veřejně známý jako Gorila. Může udeřit silněji než před osmi lety, kdy se jméno slovenského finančníka objevilo poprvé v souvislosti s údajnou korupcí a ovlivňováním.

A Fantástica Fábrica de Chocolate (1971) Blu-Ray 1080p Remux VC-1 Versão Estendida Penta Áudio.mk Skupina Penta loni v reakci na informace o úniku nahrávky do médií oznámila, že podává trestní oznámení. Zdůvodnila to tím, že slovenský ústavní soud už v roce 2012 údajnou akci SIS pod názvem Gorila označil za nezákonnou a že s nahrávkami je nezákonně manipulováno 2020-10-04 Gorila, Penta, Kuciak - Stanislav Žiaran Popis: Kauza, která hluboko zasáhla slovenskou politiku. Projděte si, kdo je kdo v Gorile Marek Dospiva Penta Investments Kauza Gorila ztrácí výbušnost, přesto je Penta na Slovensku pod politickým tlakem Stanislav Žiara

Slovenský nejvyšší soud propustil z vazby obviněného spolumajitele finanční skupiny Penta Jaroslava Haščáka. Jednoho z nejbohatších Slováků zadržela policie začátkem prosince v souvislosti s korupční kauzou Gorila. Ta se týká podezření z uplácení slovenských politiků a úředníků představiteli Penty v letech 2005 a 2006 Keď Tom Nicholson napísal knihu o kauze Gorila, Penta žiadala súd, aby predbežne zakázal jej publikovanie, teraz žiadne právne kroky nepodnikla. Osoba pána Krajniaka a žáner jeho publikačnej tvorby nám nestojí za žiadny konkrétnejší komentár, napísal hovorca Penty Gabriel Tóth Název společnosti Penta tak představuje pět partnerů, kteří stáli u zrodu firmy. Je jedním z aktérů Kauzy Gorila, v rámci které se měl scházet s předními slovenskými politiky a úředníky v době vlády Mikuláše Dzurindy a probírat s nimi úplatky a provize. Haščák odmítl, že by se úplatcích podílel Penta, odnož kauzy Gorila. 10. decembra 2018 10:28 , Prečítané 3 249x, kormidlo , Gorila + PENTA akoby ich jedna mater mala. Čo len za-počujem slovo Penta, tak sa mi nožík vo vrecku otvára. Tisícky poistencov získala podvodným spôsobom a teraz ešte ide vydierať štát o 138 miliónov eur za zákaz zisku zdravotných poisťovní

Film se zabývá kauzou Gorila, díky níž byly veřejnosti odhaleny nekalé praktiky firmy Penta a jejího bosse Jaroslava Haščáka. Akci pořádá Tvůrčí produkční skupina Remízek jako volné pokračování multižánrového festivalu Zlatá x chemie x organizovaného Chemickým divadlem a věnovaného současným problémům města. Dokumenty s názvem Gorila unikly na internet koncem roku 2011. Materiál popisuje uplácení vysoce postavených úředníků a politiků finanční skupinou Penta v letech 2005 a 2006, která za to prý získala vliv na privatizaci a na chod některých podniků. Penta od propuknutí aféry nekalé jednání popírá

Spis Gorila má zachytávať rozhovor medzi akcionárom finančnej skupiny Penta Jaroslavom Haščákom a politikmi o províziách v štátnych obchodoch v rokoch 2005 a 2006. 30. marca 2020 Vyšetrovanie kauzy Gorila neskončilo, k znaleckému posudku.. Penta napísala na Úrad špeciálnej prokuratúry list, v ktorom žiada, aby sa nahrávkami z bytu na Vazovovej ulici v Bratislave nezaoberali. Potešilo by to aj predsedu Smeru. Penta, Smer a Gorila - Vladimír Hudák - (blog.sme.sk Penta a Gorila - Články na internete. BRATISLAVA - Cieľom predbežného opatrenia, ktorým sudca Okresného súdu Bratislava I ešte minulý týždeň rozhodol, že sa zatiaľ nesmie vydať ani inak šíriť kniha o kauze Gorila pripravovaná novinárom Tomom Nicholsonom, nie je zakázať ľuďom čítanie spisu zverejneného na internete a vytváranie vlastných úsudkov Podle spisu, který před šesti lety údajně vypracovala slovenská tajná služba, nevzdával ČEZ boj o privatizaci Slovenských elektráren ani ve chvíli, kdy už bylo rozhodnuto o vítězi. Jeho zájem využívala Penta pro své obchody

Žralok vs. Gorila aneb boj Jaroslava Haščáka s vlastní ..

Původní fotografie majitelů společnosti ze stránek Penty. Foto: skupina Penta Nová fotografie spolumajitelů. Foto: skupina Penta Jeden z nejbohatších Slováků Haščák je podezřelý v kauze údajného nelegálního obchodování s nahrávkami odposlechů ve zhruba 15 let staré korupční aféře zvané Gorila Kauza Gorila začala na Slovensku bobtnat před Vánocemi 2011, kdy se na veřejnost dostal údajný stejnojmenný spis tajné služby SIS. Jeho obsahem jsou údajné přepisy odposlechů ze schůzek v jednom bratislavském bytě z roku 2005 a 2006. Hlavním aktérem je Jaroslav Haščák, jeden ze spolumajitelů finanční skupiny Penta.. Právě on měl s politiky (mimo jiné s někdejším. Kauza Gorila vycházela z údajného spisu Slovenské informační služby. Odposlechy z jednoho bratislavského bytu mají dokazovat, že Penta za vlády Mikuláše Dzurindy korumpovala na Slovensku některé politiky a státní úředníky výměnou za vliv na privatizaci a chod některých podniků

Kauza Gorila - Wikipedi

Mediálne ťaženie. Udalosti v roku 2014, ktoré viedli k vzniku mediálneho holdingu Penty, boli prekvapivé z viacerých uhlov pohľadu. Dôležité bolo vnímať kroky skupiny aj v súvislosti so zmenou koncepcie, ktorú Penta oznámila ešte na jar 2013 Penta Investments Limited, zkráceně Penta, je kyperský podnik, který byl založen v roce 1999 resp. 2005 (podrobnosti viz níže), a který spravuje investiční portfolio kyperské holdingové společnosti Penta Holdings Limited.Původně se vyvinul ze slovenského podniku obchodujícího s cennými papíry založeného v roce 1993 Protest Gorila v Bratislave skončil pokojne: Budúci týždeň sa pôjde na Pentu! Foto Video. 10.02.2012 19:55. BRATISLAVA - Na protest Gorila sa do Bratislavy zišli približne dve tisícky ľudí. Zdá sa však, že po minulotýždňových výtržnostiach, sa provokatéri vôbec nepoučili a hneď na začiatku narobili na Námestí SNP rozruch

Mapování.cz - Investiční skupina PENTA: Gorila je veľká hr

V roku 2012 sa Penta stala podozrivou z účasti na kauze Gorila. Kauza hovorí o korupcii a podozrivých prepojeniach spoločnosti a jej zástupcov na slovenskú politiku. [4] Tieto podozrenia mali ďalekosiahly spoločenský ohlas a vyústili začiatkom roku 2012 do viacerých, verejných zhromaždení a protestov (tzv Korupční aféra vypukla na konci roku 2011, kdy na internetu někdo zveřejnil dokumenty s názvem Gorila, které podle nepotvrzených informací vypracovala SIS na základě odposlechů bytu v širším centru Bratislavy. Podle dokumentů Penta výměnou za úplatky získala vliv na privatizaci a na chod některých podniků V petržalskom sídle finančnej skupiny Penta zasiahli kukláči. Tí obsadili horné poschodia budovy. Neskôr v sprievode ozbrojencov prišiel na miesto aj šéf skupiny Jaroslav Haščák, ktorý čelí obvineniu z korupcie. Penta reagovala, že zásah bol neprimeranou a neopodstatnenou demonštráciou sily

Gorila a Kuciakova vražda

Penta Real Estate prodala kancelářský komplex Churchill Square u hlavního nádraží v Praze za více než čtyři miliardy korun. 12. 2020. Všechny kopie nahrávky zvané Gorila měly být zničeny, k tomu však nedošlo. Jednoho z hlavních majitelů skupiny Penta Jaroslava Haščáka, který už... 3. 12. 2020. Gorila se na. Analýza spisu Gorila, ktorú médiám poskytla Penta, má hlavne deklaratívny charakter. Ako keď odsúdený kričí nič som neurobil. A dôkaz? Penta nejaké v rukáve má- vlastné zmluvy. Asi sa nemusíme báť, že by ich zverejnila, ale bolo by to tak ľahšie. Zatiaľ teda päť dôvodov, prečo ich nalýze neverím Finanční skupina Penta Investments mění vlastnickou strukturu. Jeden ze zakladatelů Jaroslav Haščák začal převádět svůj podíl v Penta Investments Group Limited, což je základní vlastnický fond celé skupiny, na rodinu. S odvoláním na první zápisy v evidenci skutečných majitelů o tom informovaly Hospodářské noviny (HN)

Pokračování kauzy Gorila: slovenský soud poslal do vazby

NEW SCHEDULE 2020 / 2021 GORILA one-time entry CZK 160 10 entry pen 1.300 CZK monthly pass (1 entry per day) 1.400 CZK monthly pass (unlimited entry) CZK 1.600 (we take a multisport card) GORILA JUNIOR children's entry disposable CZK 160 MOON - one ring (training twice a week) CZK 1.000 MONTH - combination of rings (training twice a week) 2.000 CZK BOX MOON-900 CZK (children's training is not. Restart kauzy Gorila vystavil investiční skupinu Penta u slovenských sousedů do ohniska politických půtek. Část opozice začala připravovat návrhy zákonů, které by Pentu omezily ve zdravotnickém a mediálním byznysu. Pro legislativní návrhy se vžilo pojmenování lex Haščák podle spolumajitele Penty a jednoho z aktérů Gorily Jaroslava.. Finanční skupina Penta požádala slovenský úřad speciální prokuratury, aby se nahrávkami z úplatkářského skandálu Gorila z roku 2011 vůbec nezabývala. V pátek večer o tom informoval Denník N Penta však Gorilu dlouhodobě označuje za fikci. Vloni přišla tvrdá rána, opět podle všeho související s kauzou Gorila. Slovenská policie na začátku prosince Haščáka obvinila z korupce a z praní špinavých peněz, soud první instance ho následně poslal do vazby, z té se pak dostal

Na Litoměřicku a Roudnicku sílí odpor proti Pentě

Gorila Penta a uplácanie poslancov a osôb v dozorných radách. PPC bolo postavené na kľúč za cca 3 miliardy, o necelú milardu lacnejšie ho kúpila PEnta. To sa oplatí, keď vy to kúpite ešte o 1/3 lacnejšie ako je výrobná cena. PPC je výroba elektriny a tepla z plynu, veľmi ekologické s každoročným narastaním zisku Do médií unikl záznam 39 hodin odposlechů z bytu, ve kterém se šéf finanční skupiny Penta scházel s vysoce postavenými politiky a úředníky. Teď se kauza Gorila propojila s vraždou Jána Kuciaka, a to v osobě podnikatele Mariána Kočnera, vysvětluje Kostolný Stanovisko Penty Neexistuje žiadna transakcia, kde by Penta pripravila slovenských daňových poplatníkov čo len o korunu. Vyšetrovací tím má a mal dostatok kapacít a zdrojov, aby všetky transakcie spomínané v spisoch Gorila preskúmal a vyvodil z toho dôsledky, tvrdí v stanovisku Penta. Nahrávku Gorily našla polícia v decembri 2018 v dome podnikateľa Mariana K. Jej.

Analýza: Spis Gorila triafa do reality - domov

Penta spustila vlastní web o korupční kauze

Jaroslav Haščák je spoluzakladatel a spolumajitel investiční skupiny Penta. Byl jedním z aktérů korupční kauzy Gorila - uniklých nahrávek slovenské tajné služby, na kterých se domlouval s předními slovenskými politiky o provizích a úplatcích. Na přelomu loňského a letošního roku skončil kvůli této aféře. Ulož.to je československou jedničkou pro svobodné sdílení souborů. Nahrávejte, sdílejte a stahujte zdarma. Kredit umožní i stahování neomezenou rychlostí

Čo odhalila Gorila II? | Nový ČasVIDEO: Mikloš v kauze Gorila argumentuje, že najväčšiuCrash Land | Personnage : Rilla Roo